top of page
Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /čo si kto upečie, nech si aj zje/


Ešte som sa tento mesiac poriadne doma ani neohrial a už ma čaká ďalšia pracovná cesta. Pozitívom je, že som sa vôbec dostal domov. Lebo aj taká alternatíva hrozila. A tak som si za ten necelý týždeň chcel trochu užiť i s deťmi, i kultúry, i oddychu trochu. I stretol som sa so zaujímavými ľuďmi. Navštívil som v Lenartove Kráľovú studňu. Nádherná to lokalita, s veľmi peknou legendou. Normálne sa mi odtiaľ nechcelo ísť. Tak príjemne tam bolo. Podobní nadšenci ako v našej Bašte si tam postavili turistickú útulňu, výhľadňu a zrevitalizovali studničku. Niekedy v tých miestach stál hostinec, ktorý bol súčasťou starej obchodnej cesty. Ak bol hostinský taký pohostinný, ako ľudia z OZ Kráľová studňa, muselo to tam byť úžasné aj v stredoveku :)

Toť som dočítal i trefný príspevok od Michala Hvoreckého o tom, ako to v tom našom provinčnom mestečku vidí on. A neostáva mi iné, ako súhlasiť s ním. Môj pohľad tiež nie je úplne z vnútra, lebo mňa tieto miestne pomery až tak veľmi nezaujímajú. Ale pocit mám podobný. A zaujímavé na tom všetkom je, že asi všade, kde sú ľudia frustrovaní z politiky, či už tej veľkej, alebo lokálnej, vznikajú zaujímavé ostrovy slobody.

Ale nebudem len filozofovať. Veľmi ma potešilo i to, že som mohol mojim deťom pripraviť čosi pod zub. Nevarím veľmi často, túto oblasť prenechávam mojej drahej. Ale z času na čas jej pomôžem.

Aspoň trošku, aby nemusela vždy stáť pri hrncoch ona. Či už pripravím zeleninu, alebo ona mi pripraví cesto a ja dokončím dobroty pre deti. A nepoteší nič viac, ako keď povedia, že im veľmi chutilo :) Nech nám teda chutí všetkým a čo si navaríme, to si aj zjedzme. Či už naozaj z tých hrncov, alebo aj obrazne vo všetkom, čo robíme. Dobrú chuť !!!

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :) 

19 views0 comments
bottom of page