top of page
Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /halloween na dednie/


Dorka prišla zo škôlky s tým, že by mali doniesť vyrezanú tekvicu, lebo si zdobia škôlku a budú mať nejakú slávnosť. Samozrejme na záhrade tekvice nemáme. My tam ešte stále máme sklad všetkého, čo práve nepotrebujeme. A nejaký ten piatok tam bude neporiadok, lebo najskôr treba dokončiť dom, až potom budeme riešiť záhradu. Nuž, neostávalo nám nič iné, len tekvicu kúpiť. A keďže domov sme dorazili neskoro, zabudol som ju vyrezať. Nechali sme túto činnosť na ďalšie poobedie. Aspoň bola zábava a nenudili sme sa doma. Tak, hneď po škole a škôlke, zobral som deti na záhradu. Aj s tekvicami. Nakreslili si, ako by mali ich strašidielka vyzerať a začal som s vyrezávaním.

Prvá bola na rade Dorkina tekvica. Pomáhala mi ju vydlabať. Keď sme ju však dokončili, vyhlásila, že je príliš pekná na to, aby ju zobrala do škôlky. A že si ju teda nechá. Bude ju mať na schodíkoch a bude na ňu dávať pozor. Hneď po nej sa pustil do práce aj Oli. Večer dali do tekvíc elektrické sviečky a celú noc mi svietili do spálne. Teda iba Oliho, Dorka sa bála a tak svoju otočila do dvora. Aby tam strašila susedov :)

Aj u nás na dedine si užívame svetový život :)

PS: v noci som sa zobudil na to, že počujem v izbe šuchot nôh. Oli si ku mne ľahol, natisol sa na mňa a zaspával so slovami: "neboj sa tatinko, už som pri tebe"

PPS: dnes sme spolu s Olim púšťali šarkana. Lietak ako drak :) Bola to paráda :)

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

8 views0 comments
bottom of page